09 de febrer 2010

AMBIENTS: EL CASAL

De 9:30 a 10:20 l’aula de P5-A es converteix en un Casal. Cada matí recordem les normes que s’han de respectar per tal que tothom pugui gaudir a l’ambient.


Al Casal, els nens i nenes disposen d’una barra de bar on hi ha clients/cambrers i on s’estableix un joc de rols i d’imitació. L’expressió oral es veu reforçada d’una manera lúdica. També hi ha lloc pels jocs tradicionals (oca, parxís, dòmino, UNO, jocs d’associació…) Aquests jocs permeten treballar moltíssims aspectes: numeració, càlcul mental, respecte per les normes, paciencia, dependre de l’atzar , acceptar la derrota. Els infants més gran ajuden als més petits a conèixer aquests jocs i s’estableixen uns vincles afectius molt importants.


També disposen d’un espai dedicat al plaer de la lectura. Al sofà els alumnes, lliurement, poden consultar diferents tipus de publicacions: diaris, revistes infantils i contes.


Finalment el Casal disposa d’un ordinador on es pot consultar qualsevol tipus d’informació i també poden gaudir amb jocs multimèdia i així familiaritzar-se amb el món de les noves tecnologies.


El Casal, com la resta d’ambients, afavoreix que els infants crein, de manera espontània i lliure. És un espai on poden compartir una estona amb la resta de companys/es i jugant van impregnant-se d’uns continguts molt significatius per a ells/es.


Abans de marxar, cal endreçant el Casal per al dia següent i recordant individualment en què s’ha emprat el temps en aquest ambient.

2 comentaris:

  1. M'encanta el casal, he proposat als meus pares fer-ne un a casa!!!
    Oriol Sol

    ResponElimina
  2. Jejejejeje l'Oriol és el soci número 1 del casal. No falla gairebé mai!

    ABEL!

    ResponElimina