26 de gener 2010

AMBIENTS: ART PLA

Podem dir que en aquest ambient els nens i nenes poden treure aquell/a artista que tots tenim dins.

En aquest ambient tenim tot aquell material fungible per tal que ells/es, d’una manera autònoma triïn aquell que més els interessi per fer la seva creació. Estem parlant de diferents tipus de pintures, papers, esponges, pinzells, colors...Amb tot aquest material els infants poden practicar diferents tècniques plàstiques tals com retallar, empegar, pintar, esquinçar....però amb la particularitat que la tria va en funció de les seves motivacions, de la seva intencionalitat a l’hora de plasmar una idea, un sentiment etc.

Un dels elements que els crida més l’atenció són els cavallets. En l’ambient en disposem de 5. Aquí sí es senten artistes de debò.

D’altra banda, els nens i nenes tenen molt clar que allò que utilitzen, en acabar, ho han de netejar i endreçar al lloc corresponent per tal que els propers companys/es que vagin a l’ambient ho trobin tot com cal.

És realment interessant veure l’evolució que s’ha produït en tots els nens i nenes tant per que fa a coneixements de tècniques plàstiques com en autonomia i en hàbits personals i socials. Cal seguir en aquesta línia de treball.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada