15 de gener 2010

ELS AMBIENTS: ART AMB VOLUM

A l’ambient de l’art amb volum, els infants intenten fer realitat les seves idees fantàstiques i els objectes preferits dels seus herois de còmic.

El material el posem nosaltres i els nens i nenes hi posen tota la il·lusió i tota la imaginació creant, inventant, provant, investigant i fent que qualsevol tros de paper o cartolina o got de plàstic sigui una nau espacial, una guardiola o un avió.

Sota unes normes bàsiques de comportament, presentem els diversos materials que seran diferents i variats per cada dia de l’any, i a partir d’aquí comença la gran aventura de crear en tres dimensions.

Tenim llibres d’art que mostren creacions fetes amb plastilina, amb fusta, amb plàstic; tenim llibres amb detalls per Nadal, carnestoltes o sant Jordi que els infants fullegen per treure’n idees...Però que poc em pensava jo que quan aquelles petites personetes veurien, que podien fer el que volien amb el material (parlant amb plata) apareixerien un munt de grans creacions pròpies genials.

És molt satisfactori veure que del no res, amb quatre o cinc materials diversos, en surt una gran experiència positiva en quant a cooperació entre les diferents edats que treballen junts, i en quant a creativitat i satisfacció personal de l’infant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada